Kremet Steinsoppsuppe

Et av de absolutte høydepunktene på Statholdergaarden var Bent Stiansens steinsoppsuppe. En fantastisk god kremet soppsuppe.

Bent Stiansens fantastiske steinsoppsuppe. Den desidert største overraskelsen under middagen på Statholdergaarden, og om mulig enda bedre enn mais- og trøffelsuppen. Her er oppskriften slik den ble servert på vintermiddagen 22. februar. Nå kan du selv lage denne fantastiske gode, milde kremete soppsuppen. Anbefales, ta det fra en som hverken liker supper eller sopp!

 

Skriv ut

Kremet Steinsoppsuppe

Ingredienser

  • 300 g renset steinsopp alt. 50 g tørket
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g finhakket sjalottløk
  • 50 g smør i terninger
  • 2 dl hvitvin
  • 1 l kyllingkraft
  • 1 ss maisennastivelse
  • 3 dl pisket fløte
  • Litt sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Steinsopp til garnityr
  • 1 ss smør

Fremgangsmåte

  • Rens soppen og kutt den i små terninger.
  • Smelt smør i en kjele og fres hakket sjalottløk med hakket hvitløk i ett minutt.
  • Tilsett soppen i terninger og fres til vannet har fordampet. (Noen minutter.)
  • Tilsett hvitvin og kyllingkraft og kok opp.
  • La suppen småkoke i 15 minutter.
  • Sil suppen og jevn med litt maisennastivelse utrørt i kaldt vann.
  • Smak til suppen med salt og pepper og noen dråper sitronsaft.
  • Rett før servering tilsettes lettpisket krem og ristet sopp.

Tips!

Suppen bør serveres med noe som gir litt tekstur til. Enten krutonger, focaccia, eller rundstykker. Spar også litt av steinsoppen til garnityr på toppen. Bruker du tørket opp, så vann ut noen av dem i 20 minutter, tørk av og behandle som fersk sopp.