Kremet soppsaus

En god og kremet soppsaus som passer til lyst kjøtt som svinefilet, kylling og kalkun.

Denne soppsausen er god og kremet og smaker godt av sopp. Lag den med dine favorittsopper, eller prøv østerssopp og aromasopp. For en enda mer eksklusiv variant, prøv vår andre kremede soppsaus med blåmuggost.

Skriv ut

Kremet soppsaus

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 200 g Sopp hakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1,5 dl hvitvin
  • 2,5 dl fløte
  • 2 ts Dijonsennep
  • Basilikum eller andre urter
  • En klype spisskummin

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret sammen med finhakket hvitløk i en kjele.
  • Tilsett sopp og stek til smøret for soppfarge.
  • Tilsett hvitvin og la det småkoke i 3-4 minutter.
  • Ha i urter og basilikum, spisskummin fløte og sennep.
  • La det småkoke til sausen tykner, og servér.