En god og luftig sjokolademousse du enkelt lager dagen i forveien. Sprit den gjerne opp med kaffelikør eller contreau.
Sjokolademousse
Porsjoner 4
Ingredienser
- 200 g sjokolade 60% kakaomasse
- 3 dl kremfløte
- 4 egg
- 1 ts vaniljesukker
- evt. kaffelikør/contreau
- Daim
- Krokan
Fremgangsmåte
- Smelt sjokolade over et vannbad. Pass på å ikke få vann i
- sjokoladen. Og at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C.
- Skill eggene. Ta bollen vekk fra vannbadet og rør inn én og én
- eggeplomme.
- Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
- Ha gjerne i litt kaffelikør eller contreau.
- Visp eggehviter stive og bland inn til slutt.
- Ha moussen over i sprøytepose og fordel den i dessertglass.
- La kjøles ned i kjøleskap i 1-2 timer. Gjerne natten over.
- Anrettes med knust appelsindaim, krokan og gull