Ovnsbakt leverpostei

Fersk hjemmelaget og nystekt leverpostei. Akkurat slik den skal være.

Er du ute etter fast food er dette neppe noe for deg. Det tar for laaaaaaaaaaaaang tid.
Men har du tålmodighet til å prøve deg, er dette en enkel og veldig god oppskrift.

Skriv ut

Ovnsbakt leverpostei

Ingredienser

  • 350 g svinelever
  • 250 g svinekjøtt
  • 300 g spekk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1/4 ts malt salvie
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/4 ts rosmarin
  • 2,5 ts havsalt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts pepper
  • 3-4 ansjosfileter

Hvit saus

  • 3 ss smør
  • 3 ss mel
  • 1 dl melk
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 egg

Fremgangsmåte

  • Kjør kjøtt, spekk, lever, ansjos og krydder i en køttkvern to ganger.
  • Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med fløtemelk under oppkoking.
  • Dra gryten til side og rør i eggene ett av gangen.
  • Bland sammen med den malte massen, og ha over i en smurt form (eller porsjonsformer).
  • Stek i vannbad i ovn ved 180 °C i 1-1,5 timer. Dette avhenger av form og størrelse på formen. Kjernetemperatur skal ligger rundt 76 °C.
  • La posteien få en god farge.
  • Avkjøl i formen, og oppbevar i kjøleskap.