Jordskokkpuré

Har du ikke oppdaget jordskokk, har du gått glipp av en virkelig god smak. Prøv denne puréen til neste hovedrett.

Jordskokkpuré passer til det meste, men kan bli litt kraftig til lyst kjøtt som svin og kylling. Husk at den smaker mer enn blomkålpuré og beregn mindre til hver gjest.

 

Skriv ut

Jordskokkpuré

Ingredienser

  • 100 g jordskokk
  • 1 dl innkokt fløte
  • 1 ss kaldt smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kok opp fløte og kok til det tykner.
  • Kok deretter jordskokker møre i lettsaltet vann og sil av vannet.
  • Bland med innkokt fløte og kjør til en glatt puré med stavmikser eller blender.
  • Ha i smør og smak til med salt og pepper. 

Tips!

Rist jordskokkene i biter i ovnen for en mer grillet smak på puréen.