Balsamicosaus

Balsamicosaus

Et alternativ til den klassiske five spice-sausen eller appelsinsaus til and. Forsøk denne gode Balsamicosausen.

Pass på når du koker denne sausen, blir den brent, er det bare å kaste hele dritten. Men finner du balansen mellom for varmt og ingen redusering, er dette et godt alternativ til de klassiske andesausene.

 

Skriv ut

Balsamicosaus

Porsjoner 6

Ingredienser

  • 1 dl balsamicoeddik
  • 1 dl hvitvin
  • 200 gram usaltet smør romtemperert, i terninger
  • salt og pepper
  • friske krydderurter feks estragon, kjørvel og persille

Fremgangsmåte

  • Kok balsamicoeddik og vin til det gjenstår et par spiseskjeer i kjelen. Pass på, det går fort på slutten. Blandingen må ikke bli brent!
  • Pisk inn smøret, litt etter litt.
  • Sausen bør ikke koke etter dette, men holdes varm. Hvis den koker opp vil den miste sin kremaktige konsistens.