Røstipoteter

Røstipoteter med løk og ost. Enkelt og greit. Og godt.

God mat handler om gode råvarer, og det å ta seg tid til å behandle dem. Det beviser røstipotetene. Skal du lage dette til mange, er det bare å brette opp ermene og begynne å skrelle, rive og presse ut fuktighet av poteter. Men når du tar dem rykende ferske ut av ovnen og serverer er det verdt det, hver gang.

 

Skriv ut

Røstipoteter

Prepping 30 minutter
Tilberedning 30 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 8

Ingredienser

  • 500 g poteter skrelt
  • 2 sjalottløk finhakket
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 dl ost revet
  • 4 ss smeltet smør

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180°C varmluft.
  • Skrell og riv potetene med et grovt rivjern. Legg dem i et håndkle og vri ut mest mulig væske.
  • Tilsett sjalottløk, salt, pepper, ost og smør og bland godt.
  • Lag røsti i runde former og klem dem godt sammen. Stek i pakke på medium varme til de er gyldne på begge sider.
  • Sett pannen i ovnen og stek i 10-15 miutter, til de er myke inni og sprø på utsiden.