Denne gode potetterrinen gjør seg godt til en skikkelig biff.
Potetterrine er godt som garnityr til en skikkelig biff, eller hva med en perfekt tilberedt filet av Rudolf? Sjekk sousvide-tider for perfekt tilberedning av forskjellige kjøttyper.
Potetterrine (Pommes Anna)
Porsjoner 8
Ingredienser
- 2 kg kokefaste poteter
- 3 fedd hvitløk
- En raus neve frisk timian
- 200 g smør
- Pepper
- Salt
Fremgangsmåte
- Skrell poteter og lag tynne skiver med en mandolin
- Finhakk hvitløk og timian.
- Smelt smør og tilsett hvitløk og timian.
- Dekk en brødform med bakepapir.
- Dypp potetskivene i smør og legg dem lagvis i bunnen av brødformen.
- Hell over smør til slutt så det er godt dekket.
- Stek terrinnen på 200° C i 50 minutter.
- Ta formen ut av ovnen og dekk med et nytt bakepapir.
- Sett en lik form oppi og press hardt ned. Kast smøret som renner over.
- Legg noe tungt over og la det hele stå i press i kjøleskap til det er nedkjølt.
- Skjær terrinen i serveringsstykker.
- Varm disse i ovn på 190° C i 20-25 minutter.