Nydelig rosa pannestekt andebryst. Perfekt med en god saus og potetmos eller poteter.
Tilpass enkelt steketiden om du ønsker anden mer rød, enn rosa.
Pannestekt Andebryst
Porsjoner 4
Ingredienser
- 2 andebryst
- Salt og pepper
Saus
- 2 dl hvitvin Gjerne matvin (tilsatt salt og pepper)
- 1 buljongterning
- 3 dl fløte
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Romtemperer andebrystene og rut skinnet med en skarp kniv. Små ruter på rundt en halv cm. Forsøk å unngå snitte ned i kjøttet.
- Salte skinnet godt. Ha deretter salt og pepper på kjøttsiden.
- Legg brystene med skinnsiden ned i en tørr kald stekepanne.
- Stek med skinnsiden ned på medum varme i 10-15 minutter, så fettet smelter og skinnet blir gyldent og sprøtt. Om nødvendig, skru opp varmen litt på slutten for å få sprøtt gyldent skinn.
- Snu brystene og stek 2-3 minutter. Øs stekefettet over skinnet underveis.
- Legg brystene over på en tallerken og la hvile i ti minutter.
- Skjær i skiver og server.
Saus
- Mens kjøttet hviler, kok ut pannen med litt hvitvin.
- Ha i en buljongterning eller fond og rør ut.
- Når dette har kokt inn, tilsett litt fløte og kok inn igjen.
- Sak til med salt og pepper.
- Om sausen er for tynn, tykne den litt med jevner.