Hellstrøms Taco

Nordmenns fredagsfavoritt har blitt pimpet av selveste Eivind Hellstrøm. Her får du en smakseksplosjon á-la mesterkokken selv.

Det er ingen ting i veien for å servere taco, selv om du vil lage en festmiddag for venner og kjente. Prøv denne oppskriften som Hellstrøm selv har satt sitt preg på. Som du sikkert har gjettet, er ikke dette noe du slenger sammen på en halvtime når du begynner å bli sulten. Hemmeligheten her er å la smakene koke sammen og konsentreres. Men har du tid og vil oppleve taco på en helt ny måte, er det bare å sette i gang.

Servér taco med salsa, guacamole og tortilla.

Skriv ut

Hellstrøms Taco

Prepping 20 minutter
Tilberedning 2 timer 20 minutter
Total tid 2 timer 40 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • Olje til steking
  • 2 løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stjerneanis
  • 3 laurbærblad
  • 1 kg karbonadedeig fra høyrygg
  • 1 gulrot
  • 1 rød paprika
  • 1 Chorizopølse
  • 7 dl vann

Tomatsaus

  • 500 g hele tomater ute skinn 1 boks
  • 50 g tomatpuré
  • 1 rød chilipepper på glass i olje

Krydderblanding

  • 1 ss knust tørket chili
  • 1 ts kummin
  • 1 ts cayennepepper
  • salt

Fremgangsmåte

  • Løk og hvitløk kuttes opp og freses i olje sammen med stjerneanis og laurbærblad til løken er bløt.
  • Stek kjøttet i olje på sterk varme i en stekepanne, litt kjøtt av gangen, slik at det ikke kokes men brunes. Ha det over i en jerngryte, eventuelt så steker du direkte i jerngryta.
  • Bland løk blandingen med kjøttet. Hakket gulrot og hakket paprika freses i en panne med olje sammen med chorizo i biter og blandes med kjøttet i gryta. Tilsett cirka 7 dl vann og la det koke.

Tomatsaus

  • Nå skal vi bruke en trykkoker. Legg tomater, tomatpuré, chili i olje + litt av oljen. Sett trykkokeren på varmen. Ta den av når den piper og slipp ut dampen. Mos det som er trykkokt med en stavmikser. Voila!

Krydderblanding

  • Knus tørket chili, prøv deg frem, bland gjerne forskjellige chili. Bland i mikser eller i en morter. Ha chiliblandingen, litt kummin og litt merian opp i gryta med kjøtt.

Montering

  • Tilsett tomatsausen i gryta. La det koke videre, sett på lokk. Jo lenger det koker jo bedre smak blir det. Smak til med salt.

Tips!

Imponér! Redd for dårlig ånde av hvitløk? Del feddet i to og fjern ‘strengen’ før du finhakker den. Da er all den gode hvitløkssmaken igjen, men ikke den bitre som gir dårlig ånde.
Brenn paprikaen helt sort med en gassbrenner. Gni av alt det svidde under rennende vann. Fremfor rå paprika, har du nå en bakt paprika som gir en grillet smak til retten.