En god puré av hvitløk og mandelpoteter som passer godt til biff eller svinekjøtt.
Hvitløkspuré (fra Bagatelle)
Porsjoner 2
Ingredienser
- 10 hvitløksfedd
- 8 mandelpoteter
- 3 dl melk + Melk til koking
Fremgangsmåte
- Skrell hvitløksfedd og fjern spirene.
- Gi hvitløken et oppkok i vann. Hell av vannet, og kok opp igjen i nytt
- vann. Gjenta 3-4 ganger.
- Etter det fjerde oppkoket i vann, kok i melk til de er møre.
- Skrell poteter og del i mindre biter.
- Kokes i vann til de er møre.
- Kjør potetene i blender sammen med melk til en smidig konsistens.
- Kjør hvitløk til puré i en liten blender.
- Bland potetpuré og hvitløkpuré sammen og smak til med salt og
- pepper.
- Spe eventuelt ut med litt melk. Pass på at pureen ikke blir for rennende.