Perfekt beef wellington som passer for to personer. Enkel å tilberede, perfekt rosastekt og mør og god.
Beef wellington
Porsjoner 2
Ingredienser
- 400 g indrefilet
- 200 g skivede ferske champignon
- 4 skiver parmaskinke
- Engelsk sennep til å pensle kjøttet
- 200 g butterdeig
- 2 eggeplommer
- Salt og pepper
- Flaksalt
- Smør
Fremgangsmåte
- Krydre indrefileten med salt og pepper.
- Brunes/karamelliseres raskt i en varm panne med litt smør. Når biffen er brunet, pensle den med engelsk sennep. Sett deretter til avkjøling.
- Grovhakk soppen og kjør deretter til puré i en foodprosessor. Krydre med litt salt og pepper. Stek blandingen i en varm tørr panne til vannet har fordampet. Blandingen skal holde sammen når den er ferdig. Sett til avkjøling.
- Rull ut plastfilm og legg fire skiver parmaskinke som en firkant midt på. La skivene overlappe hverandre litt. Bruk en palette eller stekespade og spre soppblandingen (duxelle) jevnt utover skinken.
- Legg den avkjølte biffen på midten. Hold plastfilmen stramt og rull skinke og soppblandingen rundt biffen. Hold i endene og rull og stram det hele til en pølse. Legg til avkjøling i kjøleskap ca. 20 minutter. Dette så wellingtonen holder formen lettere for resten av tilberedningen.
- Rull ut og kjevle butterdeigen tynn. Lag en firkant som vil dekke biffen.
- Ta biffen ut av plastfilmen og legg midt på butterdeigen. Pensle med eggeplomme rundt kantene så den fester seg godt.
- Rull deigen rundt biffen. Kutt bort overflødig deig, og legg deigen under biffen. Legg med skjøten ned.
- Sett til kjøling igjen ca. fem minutter så deigen avkjøles.
- Man kan med fordel surre den i plastfilm igjen og stramme for en fin jevn form på biffen. Lag denne gjerne ferdig dagen i forveien og legg i kjøleskapet.
Steking
- La stekebrettet stå i ovnen under oppvarming.
- Pensle rundt og over den innbakte biffen med eggeplomme. Skjær gjerne noen dekorative striper. Dette gjør seg når biffen er ferdig stekt. Krydre med flaksalt på toppen.
- Stek biffen på brett ved 200 °C (over- og undervarme) i 35 til 40 minutter midt i ovnen. Eller 210 °C varmluft i 30 (-35) minutter. Tas ut når temperaturen er 57 °C så vil den øke til ca. 65 °C som gir perfekt medium biff.
- La biffen hvile 8-10 minutter før den kuttes opp i ca. 3 cm tykke skiver.
@rudfoss Beef Wellington for to eller flere personer. Lages på et par timer. Raskt, enkelt og veldig godt. #rudfossmat #beefwellington #puffpastry #foodtiktok #beefwellington #filetmignon #chateaubriand #foodtiktok #food ♬ Wolfgang Amadeus Mozart-Queen of the Night from-The Magic Flute – 中国爱乐乐团