Svenskenes dammsugare er i en klasse for seg selv, når det kommer til snadder og godteri. Her er den beste oppskriften på punchruller.
Punchruller
Ingredienser
- 100 g mykt smør
- 1 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
- 3 dl smuler av sukkerbrød/kake
- 1/2 - 1 ts arrakaroma eller romessens
Garnering:
- 250 g grønn marsipan
- 200 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
- Pisk smør luftig.
- Rør inn melis, vaniljesukker og kakao til det blir luftig.
- Tilsett kakesmulene og rør til alt er godt blandet sammen.
- Smak til med arrak.
- Sett deigen kaldt en stund.
- Rull ut massen til tynne pølser på størrelse med en tommel.
- Kjevle ut marsipanen på en benk du har drysset lett med melis.
- Skjær marsipanen i ca 4 cm lange biter.
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Rull marsipan rundt pølsene og dypp endene i sjokolade.
- Kjøl punchrullene i kjøleskap.
Tips!
Hemmeligheten bak punchrullene er aromaen. Skaff Arraksaroma og ikke bare den vanlige romessensen, så er du sikret et godt resultat. Enkelt å lage og enda enklere å spise opp.