Soppstuing er passer til grillmat og gir litt fuktighet og fylde til retten som et alternativ til saus.
Servér soppstuing til grillmat eller andre stekte retter som et alternativ til saus.
Soppstuing
Ingredienser
- 500 g skogssopp
- 2 sjalottløk
- 2 ss klarnet smør
- frisk timian
- salt og pepper
- 1 ss kruspersille finhakket
- 1 ss gressløk klippet
- 2 dl kremfløte
Fremgangsmåte
- Finnhakk løken og stek den mett i pannen uten at den skifter farge.
- Kutt soppen i biter/skiver.
- Salt og pepre soppen og ha i en varm panne med klarnet smør.
- Dryss over litt sukker for å fremheve smaken.
- Stek soppen og tilsett den stekte løken.
- Hell over godt med fløte og kok inn lenge til det tykner.
- Ha i gressløk og persille rett før servering for farge.
Tips!
Vil du lage en enklere variant? Stek sopp og litt løk og ha over fløte. Kok inn til det tykner. Smak til med salt og pepper!