Hjemmelaget sursild som tar deg rett ut i villmarken. Brimidram, sjalottløk og einebær i skjønn harmoni med grinete fisk.
Når du først ha laget deg sursild, er det moroa begynner. Tilsett cognac, Solørakevitt eller Brimidram med utvalgte krydder.
Brimisild
Ingredienser
- 2 glass sursild egen oppskrift
- 4 stk sjalottløk
- 8 stk einebær
- 1 dl Brimidram
- 1/2 ts pepper hel sort
- 1/2 ts timian
- 1 ts dill
Fremgangsmåte
- Skjær sjalottløk i skiver og knus einebær grovt i en morter.
- Bland einebær, Brimidram (husk å helle i litt ekstra for kokken), pepper, timian og dill.
- Legg sild og sjalottløk lagvis i et glass.
- Hell over laken og sett på lokk.
- Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
- Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.