Grunnoppskrift for sursild. Tilsett konjakk eller annet snadder og lag din egen vri.
Denne grunnoppskriften gir deg et godt utgangspunkt til å tilsette akkurat de smaker du selv vil ha. Hva med litt konjakk, eller kanskje prøve deg på Brimisild?
Sursild
Ingredienser
- 5 stk sildefilet saltet
- 1 stk rødløk
- 2 stk vårløk
- 2 cm ingefær frisk
Eddiklake
- 4 dl vann
- 3,5 dl sukker
- 2 dl eplecidereddik
- 1 ss pepper hel sort
- 1 ss allehånde hel
- 1 ss nellik
- 1 ss sennepsfrø
- 2 stk laurbærblad
Fremgangsmåte
- Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer om de er for salte.
- Skjær silden i ca. 2 cm brede strimler på tvers.
- Rens og skjær rødløk, vårløk og ingefær i tynne skiver.
Eddiklake
- Kok opp vann og sukker, og avkjøl.
- Tilsett eplecidereddik, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad.
- Legg sild, rødløk, vårløk og ingefær lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk.
- Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
- Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.