Hjemmelaget pasta med blåmuggost som passer perfekt til sopp.
Lag pasta som beskrevet her.
Angelotti med blåmuggost
Porsjoner 20 stk
Ingredienser
- 90 g hvetemel
- 1 egg
- Blåmuggost
- 1 egg til å lime pastaen
Fremgangsmåte
- Bland 1 egg og melet. (Behold gjerne litt av melet til senere)
- Kna deigen til den blir fast. Er den for løs, ha på mer mel. Men ikke for mye.
- Fortsett å kna til deigen blir myk, smidig og blank.
- Sett den i kjøleskap i minst 20 minutter.
- Kjør deigen gjennom pastamaskin.
- Legg gjerne deigen dobbelt underveis for å få bedre struktur på deigplatene.
- Legg en halv teskje blåmuggost med ca 5-6 cm mellom rom på pastaplatene.
- Pensle egg langs kantene og mellom osten.
- Brett den øverste delen over osten og klem lett for å fjerne luft.
- Brett deretter den nederste delen over denne igjen, og klem igjen mellom ostene.
- Skjær i biter mellom ostene, og klem godt igjen endene på angelottiene.
- Kok dem i fosskokende vann i 4-5 minutter.