Svenske revben eller norske spareribs? Uansett hva som er din favoritt, vil du like den enda bedre etter å ha grillet dine egne dampede grillbein.
Har du ikke dampet grillbein i colamarinade for deretter å grille på dem en stekeskorpe mens du pensler på enten Asian Five Spice eller BarbieKu-saus, så har du virkelig gått glipp av noe. Mørere og saftigere blir det rett og slett ikke. Her er RudfossMats hemmelighet, testet ut over flere grillfester, og klar for å la deg imponere med gode matopplevelser.
Revben / Spareribs
Porsjoner 4
Ingredienser
- 2 kg Svenske revben Spareribs/grillbein
- Grillkrydder
- 2,5 dl Cola
- 2 dl vann
- 5 dl Asian Five Spice Glaze se egen oppskrift
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 230° C, gjerne varmluft
- Krydre de ferske (eller tinte) grillbeinene med grillkrydder eller salt og pepper
- Riv av en bit aluminiumsfolie som dekker hele langpannen/formen dobbelt! Du skal ha folie over og under kjøttet.
- Legg kjøttet i langpanne/ildfast form og hell over Cola. Ha evt litt vann i hvis du ønsker dette.
- Brett aluminiumsfolien rundt og tett dette godt slik at ikke dampen forsvinner. La det gjerne være litt luft over grillbeina så ikke folien ligger helt nedtil.
- Sett dette inn i forvarmet ovn og damp spareribsen i 3 timer.
Grilling
- Ta maten ut av formen og kast all væsken. La spareribsen renne av seg, og pensle med Asian Five Spice, BarbieKu eller din favorittgrillsaus. Grill på sterk varme i noen minutter på hver side til de får en fin stekeskorpe og grillsausen har festet seg og trukket inn i kjøttet.
Tips!
Beregn 500 g rå revben til hver person. Du kan også vakuumere og sousvidere revben på 73° C i 14 timer.