Fløtesaus til lam

En utrolig fløtesaus som passer perfekt til lam. Husk å steke lammet slik Tor i Flying Culinary Circus anbefaler.

Denne enkle fløtesausen smaker godt til den unge hippe sauen du nettopp har tilberedt i stekeovnen.

Skriv ut

Fløtesaus

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • 4 dl hvitvin
  • 6 dl lammekraft
  • 4 dl kremfløte
  • 100 g smør
  • Fersk
  • - timian
  • - rosmarin
  • - estragon
  • 1 ss crème fraiche

Fremgangsmåte

  • Ha litt smør i en kasserolle og fres finhakket sjalottløk lett på høy varme.
  • Hell i hvitvinen og reduser til en tredjedel.
  • Tilsett lammekraft og fløte, og kok videre til det er redusert til halvparten.
  • Sil sausen
  • Montér sausen rett før servering ved å piske inn urtesmøret og tilsette en spiseskje crème fraiche.

Tips!

Ikke tid eller lyst til å koke din egen kraft, og din lokale butikk har ikke egen kraft på lager?
Kjøp redusert kraft og bland den ut i like mye vann som redusert kraft. Du kan også bruke buljongterning. Bland ut en terning til 0,75l vann.