Andebryst i Airfryer

Den desidert enkleste måten å tilberede andebryst. Samtidig som du alltid får et saftig og perfekt resultat.

Stek perfekt andebryst i airfyer på under en halvtime, inkludert hviletiden. Saftig og med sprøtt skinn. Hver eneste gang.

Skriv ut

Andebryst i Airfryer

Prepping 30 minutter
Tilberedning 20 minutter
hvile 10 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 andebryst
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 2 hviløksfedd
  • timian
  • sort pepper

Fremgangsmåte

  • Rut opp skinnet på andebrystene. Husk å ikke skjære ned i kjøttet.
  • Gni brystene i olivenolje, salt, pepper, hvitløk og timian. Mariner i 30 minutter.
  • Stek i airfryer på 200°C i 15 minutter. (Se tabell for oversikt.)
  • La brystene hvile i 10 minutter. OBS! skal ikke dekkes til!

Tips!

Tidene gjelder for andebryster på tykkelse med ca to og en halv finger. Det er tykkelsen som avgjør steke- og hviletid.
Stekes i Airfryer på 200°C.
Stekegrad / Steketid / Hviletid
Rå / 10min / 10min
Medium-Rå / 12min / 10min
Medium / 13min /  10min
Medium-Godt / 15min / 10min
Godt Stekt / 20min / 15min

Tabell Steketider

Tidene gjelder for andebryster på tykkelse med ca to og en halv finger. Det er tykkelsen som avgjør steke- og hviletid.

Stekes i Airfryer på 200°C.

StekegradSteketidHviletid
10 min10 min
Medium-Rå12 min10 min
Medium13 min10 min
Medium-Godt15 min10 min
Godt Stekt20 min15 min
Tabell for steke- og hviletider andebryst i Airfryer