Den desidert enkleste måten å tilberede andebryst. Samtidig som du alltid får et saftig og perfekt resultat.
Stek perfekt andebryst i airfyer på under en halvtime, inkludert hviletiden. Saftig og med sprøtt skinn. Hver eneste gang.
Andebryst i Airfryer
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 2 andebryst
- 2 ss olivenolje
- 2 ts salt
- 2 hviløksfedd
- timian
- sort pepper
Fremgangsmåte
- Rut opp skinnet på andebrystene. Husk å ikke skjære ned i kjøttet.
- Gni brystene i olivenolje, salt, pepper, hvitløk og timian. Mariner i 30 minutter.
- Stek i airfryer på 200°C i 15 minutter. (Se tabell for oversikt.)
- La brystene hvile i 10 minutter. OBS! skal ikke dekkes til!
Tips!
Tidene gjelder for andebryster på tykkelse med ca to og en halv finger. Det er tykkelsen som avgjør steke- og hviletid.
Stekes i Airfryer på 200°C.
Stekegrad / Steketid / Hviletid
Rå / 10min / 10min
Medium-Rå / 12min / 10min
Medium / 13min / 10min
Medium-Godt / 15min / 10min
Godt Stekt / 20min / 15min
Rå / 10min / 10min
Medium-Rå / 12min / 10min
Medium / 13min / 10min
Medium-Godt / 15min / 10min
Godt Stekt / 20min / 15min
Tabell Steketider
Tidene gjelder for andebryster på tykkelse med ca to og en halv finger. Det er tykkelsen som avgjør steke- og hviletid.
Stekes i Airfryer på 200°C.
Stekegrad | Steketid | Hviletid |
---|---|---|
Rå | 10 min | 10 min |
Medium-Rå | 12 min | 10 min |
Medium | 13 min | 10 min |
Medium-Godt | 15 min | 10 min |
Godt Stekt | 20 min | 15 min |