Zanghi chicken

Japansk inspirert marinert og fritert kylling med god frisk smak av ingefær, hvitløk og soya. Zanghi chicken, moist and succulent.

Zangi eller Zanghi, uansett en saftig og marinert kylling som passer nydelig som snacks, eller i ramen.

Skriv ut

ZANGHI kylling

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 1 kg kyllinglår (med skinn og bein)
  • 40 g ingefær revet
  • 4 hvitløksfedd revet
  • 3 ss sake
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts Salt
  • 2 ss sukker
  • 1 ts hvit pepper kvernet
  • 1 ts sort pepper kvernet
  • 2 Egg
  • 4 ss hvetemel
  • 10 ss potetstivelse Katakuriko

Fremgangsmåte

  • Trim kyllinglårene for fett og sener.
    1 kg kyllinglår
  • Bank kyllingen lett med knivbladet. De små kuttene gjør at kyllingen absorberer marinaden lettere. Del hvert lår i seks like store deler.
  • Ha kyllingen i en bolle og tilser revet hvitløk, revet ingefær, salt og sort og hvit pepper. Gni kyllingen godt inn med krydderet.
    40 g ingefær, 4 hvitløksfedd, 2 ts Salt, 1 ts hvit pepper, 1 ts sort pepper
  • Tilsett Sake, soyasaus og sukker og gni kyllingen godt inn med alle ingrediensene.
    3 ss sake, 4 ss soyasaus, 2 ss sukker
  • Bland i eggene, hvetemel og potetstivelse. Bland godt til det blir en røre og dekk alle kyllingbitene godt. Dekk bollen med plastfolie og la det hele marinere i kjøleskap i minst 5 timer.
    2 Egg, 4 ss hvetemel, 10 ss potetstivelse Katakuriko
  • For å få sprø skorpe bør kyllingen friteres i to omganger. Varm opp oljen til 160°C.
  • Vend kyllingbitene så de løsner fra hverandre og legg dem i frityroljen en og en. Friter dem i 3 minutter. Pass på å ikke ha i for mye kylling av gangen. Maks halvparten så mye kylling som olje for hver omgang. Etter 3 minutter tas kyllingen ut og legges på en rist.
  • La kyllingen hvile minst tre minutter på rist. Ettervarmen vil gjennomsteke kyllingen, og holde den saftig.
  • Øk temperaturen til 180°C. Stek kyllingen en omgang til rundt 30 sekunder, til frityrrøren er crunchy. Et triks er å røre rundt og løfte kyllingbitene ut av oljen, og legge dem ned igjen. Dette vil gjøre dem ekstra crunchy.
@rudfoss #zangi Chicken perfect for ramen. Japanese Hokkaido style #zapporo ramen #friedchicken easy chicken bits #rudfossmat ♬ Mozart Aine Kleine in minor – spiraea