Sprø og saftige friterte kyllingbiter. Dekket med en god honningglaze.
Sprø friterte biter av kyllingfilet glasert med soya og honning-glaze.
Honningglasert fritert kylling
Porsjoner 4
Ingredienser
Fritert kylling
- 700 g kyllingfilet (evt. lårfilet)
- 1 dl hvetemel
- 0,5 ts natron
- salt
- pepper
- 1 dl vann iskaldt gjerne med kullsyre
- olje til fritering
Honning glaze
- 100 g smør
- 4 ss soyasaus (ca. 6 cl)
- 3 ss flytende honning
- 40 g sukker
Fremgangsmåte
Fritert kylling
- Skjær kyllingen i mindre biter. Gjerne først skiver på 5-8mm og deretter i biter på et par centimeter700 g kyllingfilet
- Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle.1 dl hvetemel, 0,5 ts natron, salt, pepper
- Ha i kyllingbitene og bland godt.
- Tilsett vannet litt og litt, og bland til alt er dekket av en jevn røre.1 dl vann
- Friter kyllingbitene på 180°C i ca 7 minutter til de er gylne og crispy.olje til fritering
- La kyllingbitene renne av seg på rist/bakepapir.
Honningglaze
- Smelt smør og tilsett soyasaus, honning og sukker.100 g smør, 4 ss soyasaus, 3 ss flytende honning, 40 g sukker
- Varm opp forsiktig til sukkeret har smeltet.
- Vend inn kyllingen så den dekkes godt.
Tips!
Dryss gjerne litt sesamfrø over kyllingen og server med ris.