Pad See Ew (Thai stekte nudler)

Mørt marinert biffkjøtt woket med brede risnudler, soyasauser og annet snadder. En tradisjonell Thailandsk rett.

Stekte tykke risnudler i en nydelig saus av forskjellige soyasauser, med møre marinerte biffstrimler.

Skriv ut

Pad See Ew (Thai stekte nudler)

Prepping 7 minutter
Tilberedning 10 minutter
Marinering 30 minutter
Porsjoner 5

Ingredienser

  • 375 g tørkede brede risnudler
  • 280 g biff skåret i tynne skiver mot fibrene
  • 300 g kinesisk brokkoli gai lan, kuttet i bitestørrelser
  • 3 store egg
  • 0,5 dl nøytral stekeolje fordelt på 4 ss til steking

Pad See Ew saus:

  • 4 ss thailandsk søt soyasaus (Thai Sweet Soy Sauce)
  • 3 ss fiskesaus (Fish Sauce)
  • 2 ss østerssaus (Oyster Sauce)
  • 3 ts mørk soyasaus (Dark Soy Sauce)
  • 1/4 ts hvit pepper
  • 5 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ts brunt sukker valgfritt

Marinade for biff:

  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus (Oyster Sauce)
  • 1 ts natron
  • 1 ts maizena valgfritt

Fremgangsmåte

Marinering av biff

  • Bland soyasaus, østerssaus, natron og maizena i en bolle.
  • Tilsett biffskivene og sørg for at alle skivene er godt dekket.
  • La kjøttet marinere i minst 30 minutter i kjøleskapet.

Saus

  • Bland alle ingrediensene til sausen i en liten bolle og sett til side.

Nudler

  • Kok nudlene 1-2 minutter kortere enn instruksjonene, da de vil fortsette å koke mens du steker dem. Skyll med kaldt vann og sil godt.

Steking

  • Varm en stor panne eller wok over middels høy varme og tilsett 1 ss olje. Tilsett den marinerte biffen og stek til nesten gjennomstekt. Skyv til siden og tilsett eggene, rør sammen.
  • Tilsett kinesisk brokkoli, silte nudler, saus og resten av oljen. Øk varmen til høy og stek raskt nudlene til de er godt dekket og sausen er absorbert. Tilsett en spiseskje vann om nødvendig.
  • For restaurantstil Pad See Ew, la nudlene karamelliseres og få litt brent skorpe i bunnen av woken eller pannen. Unngå å røre nudlene i 15-30 sekunder før du snur dem. Server umiddelbart.