Møring og marinering 1 timetime15 minutterminutter
Total tid 1 timetime32 minutterminutter
Porsjoner 5
Ingredienser
375gtørkede brede risnudler
300gbiffskåret i tynne skiver mot fibrene
300gkinesisk brokkoligai lan, kuttet i bitestørrelser
3store egg
0,5dlnøytral stekeoljefordelt på 4 ss til steking
Pad See Ew saus:
4ssthailandsk søt soyasaus(Thai Sweet Soy Sauce)
3ssfiskesaus(Fish Sauce)
2ssøsterssaus(Oyster Sauce)
3tsmørk soyasaus(Dark Soy Sauce)
1/4tshvit pepper
5fedd hvitløkfinhakket
1tsbrunt sukkervalgfritt
Marinade for biff:
0,4tsNatron
4ssvannnok til å oppløse natronen
2ssmatolje
2sssoyasaus
1ssøsterssaus(Oyster Sauce)
2ssmaizena
Fremgangsmåte
Mørning og marinering biffstrimler
Skjær biffen i tynne strimler mot fibrene
Ha i en bolle og tilsett natron og nok vann til at natronen oppløses under blanding.
Bland biff og natron sammen til alt er jevnt fordelt.
Tilsett matolje, soyasaus, østerssaus og maizena, og bland godt.
Tildekk og sett i kjøleskap 45-60 minutter.
Saus
Bland alle ingrediensene til sausen i en liten bolle og sett til side.
Nudler
Kok nudlene 1-2 minutter kortere enn instruksjonene, da de vil fortsette å koke mens du steker dem. Skyll med kaldt vann og sil godt. Normal tid er ca 6 minutter i varmt vann.
Sil av vannet.
Steking
Varm en stor panne eller wok over middels høy varme og tilsett 1 ss olje. Tilsett den marinerte biffen og stek til nesten gjennomstekt. Skyv til siden og tilsett eggene, rør sammen.
Tilsett kinesisk brokkoli, silte nudler, saus og resten av oljen. Øk varmen til høy og stek raskt nudlene til de er godt dekket og sausen er absorbert. Tilsett en spiseskje vann om nødvendig.
For restaurantstil Pad See Ew, la nudlene karamelliseres og få litt brent skorpe i bunnen av woken eller pannen. Unngå å røre nudlene i 15-30 sekunder før du snur dem. Server umiddelbart.