Marsipan

Myk smidig marsipan som profesjonelt laget. Enkel og holdbar uten egg.
Skriv ut

Marsipan (500g)

Prepping 15 minutter
Tilberedning 15 minutter
Skolde 30 minutter
Total tid 1 time

Ingredienser

  • 250 g mandler
  • 200 g sukker
  • 50 g glukose
  • 70 g vann
  • 0,5 ts tragant
  • 1-2 ss Cointreau
  • 4-5 dråper mandelessens
  • Melis for konsistens

Fremgangsmåte

  • Kok opp en kaserolle med vann og hell mandlene oppi i noen minutter. Avkjøl og ta skallet av mandlene (Dette kalles skoldede mandler). Tørk mandlene før du fortsetter.
  • Kok opp sukker, glukose og vann til 120 grader i en kjele. Da har vannet fordampet.
  • Tilsett mandler og avkjøl litt.
  • Hell alt over i en foodprocessor med kniv og tilsett traganten, (cointreau) og mandelessens. Kutt det til du har en fin masse. Hvis det virker litt tørt, er det bare å kna den sammen for hånd.
  • Blir den litt løs er det bare å drysse noen gram melis og kjøre videre til den får ønsket konsistens.