Myk smidig marsipan som profesjonelt laget. Enkel og holdbar uten egg.
Marsipan (500g)
Ingredienser
- 250 g mandler
- 200 g sukker
- 50 g glukose
- 70 g vann
- 0,5 ts tragant
- 1-2 ss Cointreau
- 4-5 dråper mandelessens
- Melis for konsistens
Fremgangsmåte
- Kok opp en kaserolle med vann og hell mandlene oppi i noen minutter. Avkjøl og ta skallet av mandlene (Dette kalles skoldede mandler). Tørk mandlene før du fortsetter.
- Kok opp sukker, glukose og vann til 120 grader i en kjele. Da har vannet fordampet.
- Tilsett mandler og avkjøl litt.
- Hell alt over i en foodprocessor med kniv og tilsett traganten, (cointreau) og mandelessens. Kutt det til du har en fin masse. Hvis det virker litt tørt, er det bare å kna den sammen for hånd.
- Blir den litt løs er det bare å drysse noen gram melis og kjøre videre til den får ønsket konsistens.











