Mørt og saftig ovnsstekt fasanbryst. Rosastekt og med en mild smak av vilt. Fasan hever måltidet et par hakk over kylling.
Fasanbryst kan fort bli tørt, så det er viktig å steke dem skånsomt i stekeovn, og gjerne med dampfunksjon for å beholde saftigheten.
Ovnsstekt fasanbryst
Porsjoner 2
Ingredienser
- 4 fasanbryst
- Salt og pepper
- Smør
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180°C (gjerne kombinasjon varmluft og damp).
- Krydre brystene med salt og pepper.
- Stek brystene med skinnsiden ned i varm panne med smør i ca. 45 sekunder.
- Stek deretter 20 sekunder på den andre siden.
- Stek brystene på rist i ovnen i 5-7 minutter. Sjekk gjerne mellom den lille flappen/indrefileten og brystet for å se om brystene er ferdigstekt. (6 minutter ved varmluft og damp.)
- Kjernetemperaturen skal være 63-65°C.
- La kjøttet hvile utildekket på benken i tre minutter. Kjernetemperaturen stiger nå gjerne opp mot rundt 70°C.