Fasanbryst

Mørt og saftig ovnsstekt fasanbryst. Rosastekt og med en mild smak av vilt. Fasan hever måltidet et par hakk over kylling.

Fasanbryst kan fort bli tørt, så det er viktig å steke dem skånsomt i stekeovn, og gjerne med dampfunksjon for å beholde saftigheten.

Skriv ut

Ovnsstekt fasanbryst

Prepping 2 minutter
Tilberedning 6 minutter
Hvile 3 minutter
Total tid 11 minutter
Porsjoner 2

Ingredienser

  • 4 fasanbryst
  • Salt og pepper
  • Smør

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180°C (gjerne kombinasjon varmluft og damp).
  • Krydre brystene med salt og pepper.
  • Stek brystene med skinnsiden ned i varm panne med smør i ca. 45 sekunder.
  • Stek deretter 20 sekunder på den andre siden.
  • Stek brystene på rist i ovnen i 5-7 minutter. Sjekk gjerne mellom den lille flappen/indrefileten og brystet for å se om brystene er ferdigstekt. (6 minutter ved varmluft og damp.)
  • Kjernetemperaturen skal være 63-65°C.
  • La kjøttet hvile utildekket på benken i tre minutter. Kjernetemperaturen stiger nå gjerne opp mot rundt 70°C.