Timianmarinert kongekrabbe

Sjømatkanapeer med en deilig blanding av timianmarinert kongekrabbe og en frisk eple- og fennikkelyoughurt.

En uslåelig komboinasjon av dielig timianmarinert kongekrabbe og en frisk eple- og fennikkelyoughurt.

Skriv ut

Timianmarinert kongekrabbe

Ingredienser

  • 12 crostini
  • 3 kongekrabbebein

Marinade

  • 3 ss friske timianblader
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl rapsolje

Eple- og fennikelyoghurt

  • 1/2 fennikel
  • 1 grønt eple
  • 3 dl matyoghurt naturell
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Ta det rå kjøttet ut av kongekrabbebeinene ved hjelp av en spiss kniv. (Prøv å få ut så hele stykker som mulig.)
  • Legg dem på et bakepapir og del kjøttet i 12 like store stykker.

Marinade

  • Bland ingrediensene, og kjør glatt med stavmikser.
  • Smør marinaden på kongekrabbekjøttet og dryss over salt og pepper.
  • Stek i ovn på 200°C i 8 minutter.

Eple- og fennikelyoghurt

  • Skrell eplet og riv det grovt.
  • Skjær fennikelen i små terninger.
  • Kok fennikel i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.
  • Hell av kokevannet, og skyll fennikelen i kaldt vann til den er helt avkjølt.
  • La den renne av på kjøkkenpapir, før du blander med eple og yoghurt.
  • Smak til med sitronsaft og evt. salt og pepper.

Anretning

  • Legg eple- og fennikelyoghurt på crostini med en bit kongekrabbe over.
  • Pynt med et par timianblader.