Små og saftige hveteboller

Saftige, gode og deilige boller med kardemomme.

En enkel men svært god oppskrift på de gode gamle saftige småbollene. Lag dem selv, enkelt og relativt raskt. Myke og gode med god smak av kardemomme, slik boller skal ha.

Skriv ut

Hveteboller

Saftige, myke og gode boller med smak av kardemomme.
Prepping 18 minutter
Tilberedning 12 minutter
hevetid 2 timer
Total tid 2 timer 30 minutter
Porsjoner 20 boller

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 5 dl helmelk
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ts kardemomme
  • 150 g sukker
  • 900 g hvetemel + til utbaking evt.

Fremgangsmåte

  • Bland smeltet smør med melk og varm opp til lunken.
    150 g smør, 5 dl helmelk
  • Tilsett gjær og bland ut.
    50 g gjær
  • Pisk egget lett og tilsett i røren sammen med bakepulver, kardemomme og sukker.
    1 egg, 1 ts bakepulver, 4 ts kardemomme, 150 g sukker
  • Tilsett hvetelmel og elt i maskin 15 minutter
    900 g hvetemel
  • Brett deigen sammen. strekk over og brett innunder seg selv til en stor bolle.
  • La deigen heve i 1 time.
  • Brtt deigen sammen igjen, så du får ut luften.
  • Del deigen i 20 like store emner (ca 80g). Rundvirk dette til boller. Nå kan du enten sette alle på ett bakepapir/brett så de vokser i hverandre og må dras fra hverandre og får myke sider. Eller legge de utover med mellomrom.
  • Hev bollene 1 time.
  • Pensle eller spray bollene med egg.
  • Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 12 minutter, Bollene er, som alltid, ferdige når de er gylne og ser fristende ut.

Tips!

Tips: Stek alle bollene på ett brett, så de sitter sammen. Da får du enda mykere og saftigere sider når de dras fra hverandre. Ha gjerne melis og litt kokos over på slutten. Og er du virkelig klar for en smaksopplevelse, så sprøyter du vaniljekrem i midten av hver bolle før heving og steking.