Enkel og rask oppskrift på klassisk focaccia. Saftig og smakfull.
Denne klassiske focacciaen er akkurat det du ser. En saftig og enkel focaccia som det går raskt å lage. Vil du prøve noe nytt, og spennende så prøv vår opp skrift på saftig og sprø focaccia, som gir deg en helt ny og god opplevelse.
Klassisk Focaccia
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 14 g tørrgjær
- 3,5 dl varmt vannvann
- 0,5 dl olivenolje pluss litt ekstra
- Litt fersk rosmarin
- Havsalt og pepper
Valgfritt
- 75 g steinfri oliven
- 150 g soltørkede tomater
Fremgangsmåte
- Bland mel, gjær og et par klyper salt godt i en bolle.
- Bland olivenoljen og vannet.
- Lag en grop i melblandingen og spe inn væsken. (Det er lettest med en gaffel i starten)
- Når all væsken er tilsatt og deigen begynner å samle seg, bruk hendene og lag en ball.
- Strø lett med mel på benken, og tøm ut deigen.
- Kna deigen med hendene i ti minutter. en skal være glatt og elastisk.
- Ha deigen tilbake i en bolle og dekk med plastfilm. Sett deigen til heving til den har doblet i størrelse. Dette tar 30-60 minutter på et lunt sted.
- Varm ovnen til 200 °C.
- Olje en ildfast form på ca 28 x 20 cm. Og ha den hevede deigen i denne.
- Trykk forsiktig ut deigen helt ut i kanten på formen. (Dette er lettest om du har litt olje på hendene.
- Dersom du ønsker tomater og oliven stikker du disse forsiktig ned i deigen.
- Strø salt og rosmaring over deigen og ha litt olje over hele.
- Sett inn i vam ovn og stek i ca. 30 minutter.
- Avkjøl på rist, og server med aïoli.