Rykende ferske hvetetortillas setter en ekstra spiss på tacokvelden.
Det er enkelt og raskt å lage egne tortillas. Har du ikke steketakke, kan du steke dem i en varm stekepanne. Bruk helst en jernpanne som tåler høy varme
Når du knar eller elter deigen vil glutenet i melet gjøre deigen mer og mer elastisk. Dermed vil tortillaene krympe etter at du har kjevlet dem ut. Dette kan du begrense om du følger tipsene under:
- La deigen hvile 15 minutter lenger før du deler den opp.
- Hvil deigen etter oppdeling
- Hvil deigen etter at du har kjevlet ut tortillane, og kjevle dem på nytt rett før steking
Hvetetortilla
Porsjoner 15
Ingredienser
- 4 ½ dl siktet hvetemel
- ½ ts salt
- 1 ½ ts bakepulver
- 60 g mykt smør
- 2 dl lunkent vann
Fremgangsmåte
- Bland 4 dl av melet med salt og bakepulver. Smuldre inn smøret, og ha i vannet.
- Kna deigen i rundt fem minutter. Er den for løs, ha i litt mer mel. Deigen skal være omtrent som plastelina.
- La deigen hvile i 20 minutter i romtemperatur.
- Ha litt mel på bordet og del deigen i 12-15 like store deler.
- Kjevle ut delene til rundinger ca. 15-20 cm store og la tortillane hvile litt.
- Kjevle tortillane ut på nytt.
- Stek tortillane på medium/høy varme i ca. 1 ½ minutt på hver side.
- Oppbevar dem i et fuktig kjøkkenhåndkle frem til servering.
- Om det er over en time til, legg dem i en tett plastpose.
- Kan eventuelt varmes litt i mikrobølgeovn før servering.