Nydelige myke gode store cookies med sjokoladebiter og smak av karamell og vanlije.
Nydelige cookies med sjokoladebiter, vanilje og brunt sukker.
Chocolate chip cookies
Porsjoner 16 kjeks
Ingredienser
- 287 g smør romtemperert
- 213 g sukker hvitt
- 213 g brunt sukker mykt
- 4,9 g natron
- 5,4 g salt
- 11,5 g vaniljeekstrakt flytende
- 2 egg 100 gram
- 360 g hvetemel
- 46 g maizena ca. 3 spiseskjeer
- 436 g sjokoladebiter 58% kakao
Fremgangsmåte
- Bruk en kjøkkenmaskin/mikser med Visp sammen romtemperert smør og mykt brunt sukker og hvitt sukker til en luftig blanding.
- Stopp mikseren etter rundt et minutt og skrap ned massen langs siden av bollen.
- Tilsett natron, vaniljeekstrakt og salt og miks videre. Det er viktig at man får en jevn blanding i deigen, så miks deigen videre til alle ingrediensene er godt blandet inn.
- Sett mikseren ned til middels hastighet tilsett eggene ett etter ett til de er godt blandet inn i deigen. Stopp mikseren, skrap ned deig langs sidene og i bunnen, og miks videre i et halvt minutt.
- Sett hastigheten ned til lav hastighet og sikt inn mel, maizena og sjokoladebiter. Bland til alt er jevnt inkorporert i deigen, men ikke overmiks.
- Ta av bollen fra mikseren og bruk en deigskrape til å blande det sammen. Bland med deigskrapen til du ikke ser noen spor etter de forskjellige ingrediensene, og alt er jevnt blandet.
- Porsjoner ut cookiesene med en cookie-skje/iskremskje til hundregrams emner. Legg disse tett på en plate med bakepapir, og sett kjølig i minst to timer. Helst fire timer.
- Når deigen har hvilt i kjøleskapet ta ut platen og sett på kjøkkenbenken en times tid.
- Forvarm ovnen til 163 °C varmluft ( om du ikke har varmluft: 177 °C over-/undervarme).
- Stek ett og ett brett med cookies midt i ovnen i 17 minutter.
- Stek til kantene er gyldenbrune og midten fremdeles er myk. Du kan sjekke om cookisene er nok stekt ved å løfte kanten, hvis hele kanten følger med er de klare til å tas ut. Om den ikke holder seg sammen eller bare løfter der du holder, må de steke litt til.
- Sett brettet på en rist og la hvile i ca 15 minutter. Cookiesene vil steke videre under denne prosessen.
- Dryss evt. litt flaksalt over når du tar dem ut av ovnen, for enda bedre smak.
Tips!
Tip: For ekstra god smak, kan du drysse flaksalt over cookiesene når de kommer ut av ovnen.