Carpaccio

Rått kjøtt kan skremme mange, men med det rene kjøttet som selges i Norge, er det ingen grunn til bekymring. Prøv denne smakfulle retten med knasende sprø ristede gresskarkjerner og en god olivenolje.

Når man ikke tilbereder maten mer enn man anretter den, er råvarene utrolig viktig. Skaff deg et mørt fint kjøttstykke og en god olivenolje, så er du langt på vei til å lage denne smakfulle carpacioen.

Skriv ut

Carpaccio

Porsjoner 20

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet lårtunge eller flatbiff
  • Smør og olje
  • Nykvernet salt og pepper
  • 160 g gresskarkjerner
  • En god olivenolje
  • Trøffelolje
  • Parmesan i skiver
  • Persille

Fremgangsmåte

Forberedelser

  • Brun kjøttet med salt og pepper i en panne med 50/50 smør og olje.
  • Pakk kjøttet godt inn i plastfolie og frys ned.

Servering

  • Ved servering ristes gresskarkjernene lett i en panne med olje.
  • Skjær kjøttet i veldig tynne skiver fra halvfrossen tilstand med en skarp kniv.
  • Anrett 2-3 skiver kjøtt og krydre med nykvernet salt og pepper.
  • Legg på to skiver parmesan.
  • Dryss over gresskarkjerner og pynt med persille.
  • Drypp over en god olivenolje og trøffelolje. Eventuelt noen få dråper sitronsaft.