God og smaksrik ekte indisk butterchicken.
Ikke veldig sterk, men kan tilpasses ved å justere chili og fløte.
Butter chicken
Butter chicken
Porsjoner 6
Ingredienser
- 1 kg kyllingkjøtt
- 1 ss olje
Marinade:
- 1 dl gresk youghurt (145 g)
- 1 ss Kashmir chilipulver evt. 50/50 røkt paprika og cayenne
- 1 ss koriander pulver
- 0,5 ts gurkemeie
- 1,5 ss hvitløk-ingefærpasta
- 1 ts garam masala pulver
- 1 ts salt
Saus:
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 3 cm kanelstang
- 2 grønne kardemommekapsler
- 3 nellikspiker
- 5 Tørkede Kashmir chili
- 6 hvitløksfedd
- 1 rødløk
- 0,5 dl cashewnøtter
- 500 g grovhakkede tomater gjerne boks
- 0,5 ts chilipulver
- 2 ss ketchup
- 1 ss bukkehornkløver tørket (alt.: 1 ts malt bukkehornkløver)
- 0,5 Ss Salt (smak til)
- 1 dl fløte evt. mer for mildere smak
Fremgangsmåte
Marinade
- Bland alle ingrediensene til marinaden og tilsett kyllingen (gjerne skinnfritt lårkjøtt, skåret i 3-4 cm store biter). Bland godt sammen i en pose eller dekk til bollen. La marinere 15-30 minutter. Bruker du kyllingbryst bør det marineres 1-3 timer eller over natten.
Saus:
- Varm 1 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne. Tilsett kanelstang, kardemomme, nellik, hel rød chili og hvitløksfeddene. (Alt i hele biter). Stek dette i pannen for å frigjøre smakene.
- Tilsett deretter grovhakket rødløk og fres på høy varme til rosa og glassaktig.
- Ha i grovhakkede tomater og hele cashewnøtter. Bland sammen én gang. Skru ned varmen og la dette surre 15 minutter til tomatene bryter sammen.
- Ta av varmen, avkjøl helt, og kjør dette helt glatt med en blender/stavmikser.
Butter chicken:
- Varm 1 ss olje i en stekepanne. Brun kyllingbitene i 2-3 minutter til de får en stekeskorpe. Ta de ut av pannen og spar til etterpå.
- Ha den glatte sausepuréen tilbake i stekepannen. Tilsett chilipulver, ketchup, salt og en drøy desiliter vann. Kok opp, og reduser varmen og la dette småkoke i 15-20 minutter til sausen skifter farge til en mørk orange.
- Tilsett kyllingbitene og småkok i 10 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
- Rør inn bukkhornkløver og fløten.
- Servér med naanbrød og ris