Saftig og mør biff med rødvinssaus. Bruk gjerne en god og tykk entrecôte til hver gjest.
Å koke ut en stekepanne og lage saus er en grunnleggende egenskap som gir et veldig godt utgangspunkt for sauser. Også ved sousvidering går det fint. Du skal jo tross alt brune kjøttet før servering
New York Strip biff med rødvinssaus
Ingredienser
- 2 stk 5 cm tykke biffer Entrecôte
- Nøytral olje til steking
- 100 g smør i terninger
- 1/2 ss timian
- 4 hvitløksfedd
- 3 dl rødvin
- Salt & Pepper
Fremgangsmåte
- Varm opp Sous vide til 57 °C
- Tørk av biffene og brun dem i olje på høy varme i en stekepanne. (Ikke vask eller tøm pannen)
- Vakuumér biffene med 40 g smør i terninger i posen.
- Tilbered i 1 time og 15 minutter sous vide.
- Ta ut biffene og tørk dem lett. Ta vare på kjøttsaften i posen.
- Brun biffene på nytt i stekepannen med salt og pepper.
- La biffene hvile mens du lager saus.
Saus
- Sett stekepannen på høy varme og tilsett stekekraften fra posen.
- Kok opp og tilsett hvitløk og timian.
- Pass på så det ikke brenner seg, mens du bruner hvitløken lett.
- Tilsett rødvin og 60 g smør i terninger.
- Rør hele tiden, til rødvinen har redusert seg og tykner litt.
- Ta pannen vekk fra varmen og sil sausen i en finmasket sil.
Servér
- Del biffene i skiver rett før servering og ha på saus.
Tips!
Brun kjøttet også før sousvidering for å få med deg smaken av stekt kjøtt. Så på nytt før servering.
Serveringstips:
Denne biffen smaker utrolig godt med hjemmelagde pommes frites!