En knasende frisk grønnsakssalat med en mild og god sennepskrem. Hever middagen, men er likevel skremmende enkel å tilberede.
Hemmeligheten bak friske sprø og gode grønnsaker er å forvelle dem. Det vil si, ha dem i fosskokende vann veldig kort. Akkurat nok til å tilberede dem, men ikke lenge nok til å gjennomkoke dem og gjøre dem vasne. Disse smaker nesten like godt kalde, og da har smakene satt seg enda mer.
Grønnsakssalat i sennepskrem
Ingredienser
Grønnsaker
- 1/2 blomkål
- 150 g sukkererter
- 1 bunt reddiker
- 150 g aspargesbønner
Sennepskrem
- 1 egg
- 1 ss dijonsennep
- 2 dl nøytral matolje
- 2 ss hvitvinseddik
- Salt og pepper
- 1/3 rødløk
Fremgangsmåte
Grønnsaker
- Del blomkålen i 1cm tykke skiver og bryt i mindre biter. Kutt bønnene og sukkerertene i to.
- Forvell grønnsakene i 30 sekunder i lettsaltet vann.
- Ha grønnsakene raskt over i isvann for å bevare fargene. Ta dem ut av vannet etter få sekunder, før de blir helt avkjølt.
- Legg på et brett og la dem kjøle seg ned litt.
Sennepskrem
- Pisk egg og sennep luftig.
- Spe inn oljen i en tynn stråle mens du visper til en jevn blanding.
- Smak til med eddik, salt og pepper.
- Tilsett til slutt finhakket rødløk.
Anretting
- Bland sennepskremen inn i grønnsakene og bland med høvlede reddiker.
- Servér varm eller lun.
Tips!
Bruk en stavmikser eller miksmaster for å få godt med luft inn i egget når du skal piske det med sennepen. Hemmeligheten her er å få en luftig og god sennepskrem!