Har du god tid, er dette oppskriften på suksess. Saftig og mør som du aldri har møtt Nasse Nøff før.
Med unntak av sous vide, er det få måter å få en ribbe så saftig og smakfull på som langtidssteking i ovn. Som med alle ribbeoppskrifter er hemmeligheten salt, mye salt, fantastisk mye salt en til tre dager i forveien. Ribbe bør absolutt smakes med denne fløtebaserte sennepssausen. Har du ikke forsøkt det, er det absolutt verdt å gi det et forsøk.
Langtidsstekt Ribbe
Ingredienser
- 500 g ribbe per hode
- gulrøtter
- rødløk
- timian
- sitron
- olje
- sennep
- salt og pepper
Fremgangsmåte
1-3 dager i forveien
- Rut opp ribba parallelt med ribbeina og sørg for at eventuelle bein er saget helt over.
- Pepre og salte ribba overdrevent mye 1-3 dager i forveien.
- Når du føler du har tatt nok, krydre litt til.
- Pass på at krydderet kommer godt ned mellom svor og bein.
- Sett ribba kjølig med svorsiden ned, dekket med aluminiumsfolie.
Samme dag
- Ta ut ribba om morgenen og tørk/skyll av noe av saltet.
- Salt på nytt og gni den inn med sennep.
- La den stå ute og bli romtemperert.
- Kutt opp sjalottløk, hvitløk, gulrøtter og eventuelt annet snadder og legg i langpanna under ribba.
- Ha på godt med vann så det dekker litt over svoren når den ligger opp ned.
- Stek først ribba på 180° C med svoren ned under folie i 40 minutter så ribba blåser seg opp.
- Ta ut ribba og sett ovnen på 80° C.
- Snu ribba og legg den på en flat tallerken eller sammepresset aluminiumsfolie. Husk at svoren på ribba må være så flat som mulig, men helle litt ut fra midten så fett renner av.
- Når ovnen er kjølt ned til 80° C, sett inn ribba og stek den i 10 timer til.
Sprø svor
- Her blir det mye og luftig svor helt av seg selv.
- La ribba hvile i minst 20 minutter så kjøttsaften setter seg og du får en saftig ribbe.