Kyllingrullade

Kyllingrullade er godt som tilbehør til suppe, eller som en liten rett i seg selv.

En kyllingrullade, gir en god krydder og soppsmak til det milde kjøttet. Server den som tilbehør til suppe eller med tilbehør som en liten forrett.

 

Skriv ut

Kyllingrullade

Ingredienser

  • 1 kyllingbryst av perlehøne med skinn
  • Aromasopp
  • Østerssopp
  • Pistasjnøtter
  • Kjørvel
  • Sjalottløk
  • Hvitløk
  • Purre

Fremgangsmåte

  • Varm sous vide eller en gryte med vann til 62°C.
  • Snitt kyllingbrystet langs den ene langsiden og brett ut. (Butterfly chicken).
  • Legg gjerne brystet utbrettet mellom plastfolie og slå det jevnt flatt over hele. Dette gjør prosessen videre enklere.
  • Stek skivet aromasopp og østerssopp gylne i stekepannen til du har fått ut vannet.
  • Kjør i blender eller finhakk og tilsett hakkede pistasjnøtter, kjørvel, sjalottløk og hvitløk.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Smør blandingen på innsiden av kyllingen. Pass på å ikke få for mye. La det være en kant av kylling ren som 'limes' sammen.
  • Rull stramt sammen, og pass på å få skinnet på utsiden.
  • Pakk inn i plastfilm og stram godt for å få en jevn og glatt form på pølsen. Pass på at endene og alt pakkes godt sammen og legg rett i sous vide.
  • Trekkes i en halvtime.
  • Stekes så crispy på utsiden, i en stekepanne. Her kan det være lurt å binde den sammen så den ikke åpner seg når skinnet stekes og trekker seg sammen.
  • Dersom den lages ferdig på forhånd kan den lunes i ovnen på 60-70°C.

Tips!

For å få en grillet smak på rulladen, brenn en purre i ovnen på 300°C til den er helt sort. Kjør til sort pulver i en blender og rull rulladen i dette rett før du bruner den i panne.
Faller rulladen fra hverandre? Bruk kjøttlim! Transglutaminase er utvunnet protein som gjør at blod koagulerer. Dette vil sikre at kjøttet sitter som om det var et helt stykke hele veien!