Crème brûlée royal med smak av foie gras
FOIE GRAS BRÛLÉE
CRÈME BRÛLÉE ROYAL MED SMAK AV FOIE GRAS
Porsjoner 16
Ingredienser
- 6 dl fløte
- 7 store eggeplommer
- 58 g foie gras
Poppede gresskarkjerner
- Gresskarkjerner ikke ristede
- olje til fritering/popping
- 2 dl Sherry
- dl Sukker
- 2 epler
- 30 g smør
- 45 gsukker
Fremgangsmåte
- Stek foie grasen litt for å få frem karamellisert smak
- Grovhakk foiegrasen
- Kok opp fløten med foiegras fettet og foiegrasen
- Ta av platen og la avkjøle litt, mens du fortsetter.
- Skill eggene og ha plommene i en bolle.
- Sil den varme fløteblandingen over eggeplommene mens du pisker det
- sammen.
- Sil blandingen igjen og ha i former.
- Fordel formene i en langpanne. Hell i kremblandingen.
- Hell i kokende vann i langpannen.
- Stek i ovnen på 150°C til brûléene stivner. Avhengig av størrelsen på formen tar
- dette inntil 30 minutter. Kortere for mindre former.
- Avkjøl deretter i kjøleskap frem til servering
Sherrysirup
- Kok sherry og sukker til en tykk sirup. Avkjøl
- Skrell og rens eplene. Kutt i tynne skiver, staver og til slutt 3-4 mm terninger.
- Ha smør og sukker i en varm panne og smelt til karamell.
- Tilsett epleterningene og bland godt. Stek i 10-15 sekunder og ta ut eplene så de
- holder seg crunchy.
Poppede gresskarkjerner
- Popp gresskar kjerner ved å fritere dem tørre i olje som holder 220 °C.
- Når kjernene popper, ta dem ut og tørk av dem.
- Alt kan lages ferdig på forhånd.
Anretting
- Anrett med poppede gresskarkjerner og karamellisert eple over brûléen.
- Ha deretter over litt sherrysirup