Foie gras brûlée

Crème brûlée royal med smak av foie gras

Skriv ut

FOIE GRAS BRÛLÉE

CRÈME BRÛLÉE ROYAL MED SMAK AV FOIE GRAS
Prepping 30 minutter
Tilberedning 40 minutter
Total tid 1 time 40 minutter
Porsjoner 16

Ingredienser

  • 6 dl fløte
  • 7 store eggeplommer
  • 58 g foie gras

Poppede gresskarkjerner

  • Gresskarkjerner ikke ristede
  • olje til fritering/popping
  • 2 dl Sherry
  • dl Sukker
  • 2 epler
  • 30 g smør
  • 45 gsukker

Fremgangsmåte

  • Stek foie grasen litt for å få frem karamellisert smak
  • Grovhakk foiegrasen
  • Kok opp fløten med foiegras fettet og foiegrasen
  • Ta av platen og la avkjøle litt, mens du fortsetter.
  • Skill eggene og ha plommene i en bolle.
  • Sil den varme fløteblandingen over eggeplommene mens du pisker det
  • sammen.
  • Sil blandingen igjen og ha i former.
  • Fordel formene i en langpanne. Hell i kremblandingen.
  • Hell i kokende vann i langpannen.
  • Stek i ovnen på 150°C til brûléene stivner. Avhengig av størrelsen på formen tar
  • dette inntil 30 minutter. Kortere for mindre former.
  • Avkjøl deretter i kjøleskap frem til servering

Sherrysirup

  • Kok sherry og sukker til en tykk sirup. Avkjøl
  • Skrell og rens eplene. Kutt i tynne skiver, staver og til slutt 3-4 mm terninger.
  • Ha smør og sukker i en varm panne og smelt til karamell.
  • Tilsett epleterningene og bland godt. Stek i 10-15 sekunder og ta ut eplene så de
  • holder seg crunchy.

Poppede gresskarkjerner

  • Popp gresskar kjerner ved å fritere dem tørre i olje som holder 220 °C.
  • Når kjernene popper, ta dem ut og tørk av dem.
  • Alt kan lages ferdig på forhånd.

Anretting

  • Anrett med poppede gresskarkjerner og karamellisert eple over brûléen.
  • Ha deretter over litt sherrysirup