Flambert Banan

En god gammel klassiker som fremdeles smaker veldig godt. Flamberte bananer i appelsinsaus med vaniljeis.

Flambering er alltid like spennende for gjestene, og når du har servert flaming irish coffee, så er det jo naturlig at det neste blir slageren flamberte bananer. Ikke bekymre deg over at karamellen klumper seg når du tilsetter smør og appelsinsaft. Rør til det oppløser seg så blir sausen like fløyelsmyk som alltid.

Skriv ut

Flambert Banan

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 1 dl sukker
  • 4 ss smør
  • 2 dl appelsinsaft
  • 2-3 ss konjakk

Fremgangsmåte

  • Skrell bananene og del dem i skiver
  • Varm en stekepanne og ha i sukker.
  • La sukkeret smelte til lys karamell og tilsett smøret under omrøring.
  • Ta pannen av varmen og rør smøret godt ut i sukkeret.
  • Tilsett appelsinsaft med pannen på middels varme og kok opp. (Om karamellen klumper seg så rør videre til alt er oppløst.
  • Varm bananen i sausen et par minutter.
  • Tilsett konjakken og kok opp i ti sekunder.
  • Tenn på!
  • Når flammen har brent helt ut, er desserten klar til servering.

Tips: Serveres med iskrem.