Den desidert beste maissuppen i verden, er denne varianten av Flying Culinary Circus sin signaturrett.
For den ultimate opplevelse, lag rullade av bryst og confiter lår. Aller helst av perlehøne.
Mais- og trøffelsuppe
Ingredienser
- 1 liter kyllingkraft evt.1/2 liter redusert kyllingkraft
- 1/2 liter H-melk
- 6 maiskolber ferdig kokt
- 1/2 fløtehus 1,5-2 dl
- 100 g kaldt smør i terninger
- Saften fra 1 sitron
- Salt
- Hvit pepper
- 1 ts sukker
- Trøffelolje
Fremgangsmåte
- Skjær maisen av kolben og rist maiskornene i ovn til de blir gyldenbrune.
- Ha maiskorn, kolber, kraft, melk og fløte i en gryte. La det koke i 15-20 minutter.
- Smak på suppen om den har fått nok maissmak. Når du er fornøyd, ta ut kolbene.
- Kjør til puré i en blender (ca. 5-6 minutter). Viktig at du her får den helt glatt, da slipper du å sile den, og får en langt bedre smak. Dersom den ikke er helt glatt men det fremdeles er 'biter' av maiskorn i suppen, siles den.
- Ha deretter suppen tilbake i gryta og varm opp.
- Til en liter suppe pisk inn ca. 100g kaldt smør i terninger, deretter eventult litt fløte dersom konsistensen er for tynn.
- Ha i sitron og sukker.
- Smak til med salt og hvit pepper.
- Ha i trøffel helt til slutt.
Anretting
- Kyllingconfiten dras av beinet og stekes crispy.
- Anrett kyllingrullade og confit på en dyp tallerken.
- Servér, og hell suppen over foran gjestene.