Særdeles luftig sjokolademousse. Verktøyet er halve jobben, og her kommer en spumaflaske til sin rett.
Det er mange måter å lage sjokolademousse, men det er spesielt artig med en spumaflaske. På den måten får du verdens luftigste sjokolademousse, og du slipper å la den stå lenge i kjøleskapet på forhånd. I tillegg er det ingen hemmelighet at presentasjon er en stor del av opplevelsen. Instant mousse anrettes foran øynene på gjestene. Pimpes med gull og flådde klementiner.
Har du ikke espumaflaske, kan du lage denne gode klassiske sjokolademoussen istedet.
Luftig Sjokolademousse
Porsjoner 6
Ingredienser
- 130 g sjokolade 60% kakaomasse
- 1,2 dl kremfløte
- 4 stk eggehviter
- 1 stk N2O gasspatron til krem
Fremgangsmåte
- Hakk opp sjokolade og ha i en bolle
- Gi kremfløten et raskt oppkok og helle den over sjokoladebitene.
- Visp sjokoladen til den har smeltet og blandingen er jevn og glatt.
- Sett den til avkjøling på kjøkkenbenken i et kvarter.
- Visp inn eggehvitene.
- Tilsett eggehvitene og rør sammen med en visp til du ha en jevn masse.
- Ha blandingen i spumaflasken og tilsett en gasspatron.
- Rist godt og sprøyt ut sjokolademousse i skål foran gjestene.
Serveringstips:
- Dryss over Daimkuler og gull etter smak.
Tips!
Server gjerne med flådde klementiner og dryss gull over for å imponere litt ekstra!