Sirupsdampet pinnekjøtt

Sødmen i sirupen balanserer det salte i pinnekjøttet, og gir deg en ny men likevel klassisk vri på det tradisjonsrike pinnekjøttet.

Det er to enkle grep som forbedrer pinnekjøttet. Det ene er å steke pinnekjøttet i en stekepanne halvveis i tilberedningen, fremfor den tradisjonelle ovnsgrillingen på slutten. Og det andre er å tilføre sirup til dampingen halvveis. Pinnekjøttet du elsker smaker fremdeles sau, men du får balansert det salte, og tilført en helt ny dimensjon til den tradisjonelle retten.

 

Skriv ut

Sirupsdampet pinnekjøtt

Tilberedning 3 minutter
Total tid 3 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 2 kg Pinnekjøtt tørket
  • Vann
  • 300 g lys sirup

Fremgangsmåte

  • Vann ut pinnekjøttet i 24 timer. Skift vann et par ganger underveis
  • Damp pinnekjøttet i 2 timer i en kjele. Benytt enten bjerkepinner, dampkoker, eller pinnekjøtt rist.
  • Brun pinnekjøttet i en stekepanne med litt olje.
  • Når pinnekjøttet har en crispy hinne, legges det tilbake i kjelen.
  • Hell over sjyen fra dampingen og mer vann.
  • Tilsett sirupen, og damp/kok pinnekjøttet i en time til.