Sødmen i sirupen balanserer det salte i pinnekjøttet, og gir deg en ny men likevel klassisk vri på det tradisjonsrike pinnekjøttet.
Det er to enkle grep som forbedrer pinnekjøttet. Det ene er å steke pinnekjøttet i en stekepanne halvveis i tilberedningen, fremfor den tradisjonelle ovnsgrillingen på slutten. Og det andre er å tilføre sirup til dampingen halvveis. Pinnekjøttet du elsker smaker fremdeles sau, men du får balansert det salte, og tilført en helt ny dimensjon til den tradisjonelle retten.
Sirupsdampet pinnekjøtt
Porsjoner 4
Ingredienser
- 2 kg Pinnekjøtt tørket
- Vann
- 300 g lys sirup
Fremgangsmåte
- Vann ut pinnekjøttet i 24 timer. Skift vann et par ganger underveis
- Damp pinnekjøttet i 2 timer i en kjele. Benytt enten bjerkepinner, dampkoker, eller pinnekjøtt rist.
- Brun pinnekjøttet i en stekepanne med litt olje.
- Når pinnekjøttet har en crispy hinne, legges det tilbake i kjelen.
- Hell over sjyen fra dampingen og mer vann.
- Tilsett sirupen, og damp/kok pinnekjøttet i en time til.