Råmarinerte kamskjell med ponzusaus og eple og wasabisorbet

En herlig blanding av salt, syrlig og litt sterkt. En knallgod appetittvekker servert på skje.
Skriv ut

Råmarinerte kamskjell med ponzusaus og eple og wasabisorbet

Ingredienser

Ponzusaus

  • 1 del soyasaus
  • 1 del sitronsaft
  • 1/4 del risvinseddik
  • 1 chili
  • Noen skiver fersk ingefær

Eple- og wasabisorbet

  • 500 g Granny Smith epler
  • 2,5 dl sukkerlake
  • 2 deler sukker og 4,5 deler vann
  • Saften av en sitron
  • Wasabi

Fremgangsmåte

Ponzusaus:

  • Ha soya, sitron og eddik i en bolle.
  • Knekk en chili og legg oppi sammen med noen skiver ingefær.
  • Bland alt og la stå minst et par timer.
  • Sil før bruk.

Eple- og wasabisorbet:

  • Kutt eplene med skall i biter og bland med sitronsaften.
  • Frys eplene så de beholder fargen.
  • Kjør eplene på en blender med sukkerlaken og sil.
  • Smak til med wasabi, skal brenne litt.
  • Kjør i ismaskin.

Anretting

  • Skjær rå kamskjell i tynne skiver. Legg en skive i en skje og ha over ponzusaus. Topp med sorbet.