En herlig blanding av salt, syrlig og litt sterkt. En knallgod appetittvekker servert på skje.
Råmarinerte kamskjell med ponzusaus og eple og wasabisorbet
Ingredienser
Ponzusaus
- 1 del soyasaus
- 1 del sitronsaft
- 1/4 del risvinseddik
- 1 chili
- Noen skiver fersk ingefær
Eple- og wasabisorbet
- 500 g Granny Smith epler
- 2,5 dl sukkerlake
- 2 deler sukker og 4,5 deler vann
- Saften av en sitron
- Wasabi
Fremgangsmåte
Ponzusaus:
- Ha soya, sitron og eddik i en bolle.
- Knekk en chili og legg oppi sammen med noen skiver ingefær.
- Bland alt og la stå minst et par timer.
- Sil før bruk.
Eple- og wasabisorbet:
- Kutt eplene med skall i biter og bland med sitronsaften.
- Frys eplene så de beholder fargen.
- Kjør eplene på en blender med sukkerlaken og sil.
- Smak til med wasabi, skal brenne litt.
- Kjør i ismaskin.
Anretting
- Skjær rå kamskjell i tynne skiver. Legg en skive i en skje og ha over ponzusaus. Topp med sorbet.