Portvinsnøtter

Portvinsnøtter er godt til hamburgerere, stekt kjøtt og retter der du ønsker å få litt annen tekstur. Nøtter gir knasende god tyggemotstand, og en god blanding av søtt og surt.

Du bør ikke undervurdere kvaliteten på råvarene dine, eller det å blande enkle smaker og teksturer for å gi en helhetlig opplevelse på retten din. Disse portvinsnøttene passer like godt på gourmethamburgere som til biffmiddag.

 

Skriv ut

Portvinsnøtter

Ingredienser

  • 2 dl portvin eller rødvin
  • 0,5 dl eddik
  • 4 dl nøtter valnøtter/hasselnøtter/pistasj
  • 2 ss rosiner/sukat
  • 1 ss gressløk

Fremgangsmåte

  • Ta skallet av nøttene.
  • Rist nøttene i ovnen på 140℃ i 15-20 minutter.
  • Ta en håndfull nøtter og rull dem i hånden mens de er varme for å få av det brune skallet.
  • Kok vin og eddik til sirup.
  • Ta av varmen og bland inn hakkede nøtter og gressløk for farge.

Servér på hamburger eller til stekt kjøtt.