Portvinsnøtter er godt til hamburgerere, stekt kjøtt og retter der du ønsker å få litt annen tekstur. Nøtter gir knasende god tyggemotstand, og en god blanding av søtt og surt.
Du bør ikke undervurdere kvaliteten på råvarene dine, eller det å blande enkle smaker og teksturer for å gi en helhetlig opplevelse på retten din. Disse portvinsnøttene passer like godt på gourmethamburgere som til biffmiddag.
Portvinsnøtter
Ingredienser
- 2 dl portvin eller rødvin
- 0,5 dl eddik
- 4 dl nøtter valnøtter/hasselnøtter/pistasj
- 2 ss rosiner/sukat
- 1 ss gressløk
Fremgangsmåte
- Ta skallet av nøttene.
- Rist nøttene i ovnen på 140℃ i 15-20 minutter.
- Ta en håndfull nøtter og rull dem i hånden mens de er varme for å få av det brune skallet.
- Kok vin og eddik til sirup.
- Ta av varmen og bland inn hakkede nøtter og gressløk for farge.
Servér på hamburger eller til stekt kjøtt.