Lag din egne variant av soltørkede tomater i stekeovnen din!
Om det er sommer, sol og søndag eller ikke, så er det langt bedre å lage sine egne soltørkede tomater. Med mindre du bor i Spania, har vi her en langt mer oppnåelig oppskrift for de fleste.
Ovnstørkede tomater
Ingredienser
Ingredienser
- Tomater gjerne plommetomater
- Salt og Pepper
- Balsamico
- Oregano
Fremgangsmåte
- Del tomatene i like store biter.
- Legg dem med skinnsiden ned i en ildfast form.
- Ha godt med salt og pepper på. Krydre eventuelt med andre smakstilsetninger.
- Sett ovnen på 200 grader og stek dem i 1 time. Hvis tomatene er større bør du la dem stå lenger. Ta tomatene ut og la dem kjøles ned før du bruker dem.
- Oppbevar tomatene på et glass med nøytral olje eller en olje med god smak. Holdbarhet i ca. 1-2 uker.