Gode luftige vannbakkels med krem. Fastelavnsboller i akkurat passe porsjonsstørrelser.
Det viktigste når man steker vannbakkels er å ikke ta dem ut av ovnen for tidlig. Da faller de sammen. Ha is i magen og stek dem litt til, når du synes de ser gyldne og ferdige ut.
Mini Fastelavnsboller / vannbakkels
Porsjoner 10
Ingredienser
- 2,5 dl vann
- 75 g smør
- 125 g hvetemel
- 2 egg
- 3 dl fløte
- 0,5 ts vaniljesukker
- 2 ss melis
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og smør i en kjele
- Tilsett melet og rør sammen deigen til deigen slipper kjelen
- Kjøl deigen ned og rør inn ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren for hver gang.
- Fordel deigen på en smurt stekeplate. Kan med fordel bruke sprøytepose.
- Stek på 220 °C i ca. 24-30 minutter (over- og undervarme). Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren det første kvarteret.
- Når de er ferdig stekt, kan de godt stå i ovnen med døren åpen for å tilvenne dem til den kaldere luften.
- Avkjøl og oppbevar på rist.
Anretting
- Pisk fløte og vaniljesukker til en luftig krem.
- Del i to eller sprøyt krem rett i bollen like før servering.
- Dryss over melis.