Knekkebrød

Et sunt, sprøtt og godt knekkebrød. Bak det ferdig, eller ha ingrediensene lagvis i en krukke og gi bort i gave.

Julen 2013 var alle gaver fra RudfossMat, nettopp mat. Denne knekkebrødoppskriften gir deg muligheten til å gi bort nystekte knekkebrød. Alt mottakeren trenger å gjøre er å blande inn vann og steke dem selv.

Skriv ut

Knekkebrød

Ingredienser

  • 3 dl sammalt rug grov
  • 3 1/2 dl havregryn lettkokt
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 ts salt
  • 7 dl vann

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene med 7 dl vann til en røre.
  • Dekk to plater med bakepapir.
  • Smør blandingen utover platene med slikkepott slik at det blir et tynt lag jevnt utover platen.
  • Lag ruter med slikkepotten.
  • Stek i ca. 40 minutter på varmluft 185 ºC.
  • Åpne ovnsdøra 2-3 ganger for å slippe ut damp.
  • Sett ned temperaturen på ovnen til 80-100 ºC.
  • Del opp knekkebrødene og ta bort bakepapiret.
  • Legg knekkebrødene på en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø ca 40 -50 minutter.
  • La de avkjøles helt på rist, før de legges i en tett boks.