Et sunt, sprøtt og godt knekkebrød. Bak det ferdig, eller ha ingrediensene lagvis i en krukke og gi bort i gave.
Julen 2013 var alle gaver fra RudfossMat, nettopp mat. Denne knekkebrødoppskriften gir deg muligheten til å gi bort nystekte knekkebrød. Alt mottakeren trenger å gjøre er å blande inn vann og steke dem selv.
Knekkebrød
Ingredienser
- 3 dl sammalt rug grov
- 3 1/2 dl havregryn lettkokt
- 1 dl kruskakli
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 1 ts salt
- 7 dl vann
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene med 7 dl vann til en røre.
- Dekk to plater med bakepapir.
- Smør blandingen utover platene med slikkepott slik at det blir et tynt lag jevnt utover platen.
- Lag ruter med slikkepotten.
- Stek i ca. 40 minutter på varmluft 185 ºC.
- Åpne ovnsdøra 2-3 ganger for å slippe ut damp.
- Sett ned temperaturen på ovnen til 80-100 ºC.
- Del opp knekkebrødene og ta bort bakepapiret.
- Legg knekkebrødene på en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø ca 40 -50 minutter.
- La de avkjøles helt på rist, før de legges i en tett boks.