Et saftig sprøstekt hvitløksbrød av italiensk pizzadeig med fersk hvitløk, ost og basilikum.
Saftig hvitløksbrød laget av italiensk pizzadeig.
Hvitløksbrød
Porsjoner 1
Ingredienser
Hvitløksolje
- 50 g hvitløk
- 50 g rapsolje
- 1 ts Setersmør
Hvitløksbrød
- 1 pizzaemne
- 40 g ost revet
- Fersk Basilikum
- Salt og pepper
- Oregano
- Mozzarella
Fremgangsmåte
Hvitløksolje
- Bland 50 gr hvitløk og 50 gr rapsolje med en stavmikser.
- La dette stå i kjøleskap over natten for å runde av hvitløkssmaken.
- For mer smak; tilsett en spiseskje setersmør.
Hvitløksbrød pizza
- Bak ut en pizzadeig.
- Bruk en gaffel og lag hull i hele deigen.
- Strø over en liten neve (40-50 gr) revet ost og to hakkede hvitløksfedd.
- Stek pizzaen.
- Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.
- Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte.
Etter steking
- Pensle brødet med hvitløksolje.
- Dryss salt, pepper og oregano og fordel fersk mozzarella i små klumper over brødet.
- Kutt som en vanlig pizza og servér.