Hvitløksbrød

Et saftig sprøstekt hvitløksbrød av italiensk pizzadeig med fersk hvitløk, ost og basilikum.

Saftig hvitløksbrød laget av italiensk pizzadeig.

Skriv ut

Hvitløksbrød

Prepping 5 minutter
Tilberedning 2 minutter
Porsjoner 1

Ingredienser

Hvitløksolje

  • 50 g hvitløk
  • 50 g rapsolje
  • 1 ts Setersmør

Hvitløksbrød

  • 1 pizzaemne
  • 40 g ost revet
  • Fersk Basilikum
  • Salt og pepper
  • Oregano
  • Mozzarella

Fremgangsmåte

Hvitløksolje

  • Bland 50 gr hvitløk og 50 gr rapsolje med en stavmikser.
  • La dette stå i kjøleskap over natten for å runde av hvitløkssmaken.
  • For mer smak; tilsett en spiseskje setersmør.

Hvitløksbrød pizza

  • Bak ut en pizzadeig.
  • Bruk en gaffel og lag hull i hele deigen.
  • Strø over en liten neve (40-50 gr) revet ost og to hakkede hvitløksfedd.
  • Stek pizzaen.
  • Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.
  • Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte.

Etter steking

  • Pensle brødet med hvitløksolje.
  • Dryss salt, pepper og oregano og fordel fersk mozzarella i små klumper over brødet.
  • Kutt som en vanlig pizza og servér.