Crème Brûlée

Så genialt enkelt, ganske enkelt genialt. Den franske desserten av eggeplommer, fløte, sukker og vanilje er like god som den er enkel.

I uminnelige tider har mennesker slitt med å få rett temperatur på vannbad når man skal steke Crème Brûlée. Hvorfor ikke ta teknologi og utvikling til hjelp og lage desserten sousvide. Vær garantert at eggeplommene  koagulerer uten å klumpe seg, og få den mest fløyelsmyke brûlée du noen gang har smakt.

Skriv ut

Crème Brûlée

Prepping 1 time 30 minutter
Tilberedning 8 timer
Total tid 9 timer 30 minutter
Porsjoner 15

Ingredienser

  • 1 l fløte
  • 170 g sukker
  • 12 eggeplommer
  • 1 vaniljestang
  • sukker til å strø på toppen

Fremgangsmåte

  • Miks fløte, sukker og eggeplommer godt sammen
  • Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
  • Ha frøene og vaniljestangen over i blandingen og bland inn.
  • Vakuumér blandingen og la posen ligge en times tid på 84 °C
  • Etter en halvtimes tid, tar u opp posen og rister på den for å blande innholder
  • Gjør det samme når du tar dem ut etter en time. (Begynner eggene å få antydning til kornete konsistens, kjører du dem med stavmikser til massen er silkemyk igjen.)
  • Hell over i serveringsformer og sett i kjøleskap 4-8 timer.

Servering

  • Strø litt sukker over og smelt med en gassbrenner.

Steking i ovn

  • Varm opp fløte og halvparten av sukkeret til kokepunktet, og ta av platen.
  • Visp resten av sukkeret med eggeplommene til sukkeret er  oppløst.
  • Hell den varme fløten over eggeplommene litt etter litt. Sil og avkjøl.
  • Bland i revet ingefær og stek i ovnen på 100 °C i vannbad. (hell på kokende vann når du setter dem i ovnen.
  • De er ferdige når de er stivnet i ytterkant, og disser men ikke skvulper i midten.

Tips!

Prøv også Ingefær Brûlèe for en ny vri!
Tilsett en halv tommel revet ingefær i oppskriften. Servér i glass og hell kald rabarbrasuppe over etter at du har smeltet sukkeret.